Graviola izaziva Parkinsonovu bolest?

TOKSIČNOST GRAVIOLE

parkinsonova.bolest_graviolaZnanstvenici koji su istraživali netipičnu Parkinsonovu bolest kod domorodaca karipskog otoka Guadeloupe donijeli su zaključak da je tu neuro-degenerativnu bolest uzrokovao alkaloid annonacin nađen u sjemenkama ploda Graviole koji ima neurotoksična svojstva. Domorodci svakodnevno jedu velike količine ploda Graviole koji tamo raste u izobilju te je opetovani, dugogodišnji unos alkaloida annonacina u sjemenkama ploda doveo do patološke akumulacije tau proteina u mozgu. Ta akumulacija je dovela do tzv. tauopatije koja nalikuje netipičnoj Parkinsonovoj bolesti.

Pokazalo se da je periodična uporaba lista i ploda Graviole bez sjemenki u zdravstvene svrhe, tijekom određenog vremenskog perioda, neškodljiva za ljudsko zdravlje. Osobama oboljelim od Parkinsonove bolesti se savjetuje konzultiranje s liječnikom ili onkologom prije korištenja Graviole.


Istraživanja o Gravioli objavljena u časopisu “Journal of Natural Products”

U časopisu “Journal of Natural Products” (iz veljače 1996.), spominje se dr. Matthew J. Rieser koji je izdvojio nekoliko fitokemijskih sastojaka iz Graviole, koji su pak pokazali značajan učinak protiv raka debelog crijeva. Od početnih studija na dalje, sve više se spominju fitokemikalije izdvojene iz Graviole i njihov vrlo pozitivan  ljekoviti učinak na rak prostate, gušterače te jetre.

natural.products.journalU spomenutom časopisu “Journal of Natural Products” (iz travnja 2002.), govori se o citotoksičnosti fitokemikalija nađenih u  Gravioli, odnosno njihovoj sposobnosti da uzrokuju smrt stanica raka u jetri. Također su objavljene studije o raznovrsnim fitokemikalijama iz Graviole koje uzrokuju pojačano raspadanje stanica raka debelog crijeva, prostate i gušterače. Međutim, za donošenje daljnjih zaključaka, potrebna su dodatna istraživanja.

Spojevi iz Graviole istraživani su i u borbi protiv limfoma. Limfom je rak koji nastaje u limfnom sustavu. On se širi limfnim čvorovima, slezenom, jetrom i koštanom srži, a neke vrste limfoma na kraju ulaze u krvotok. Znanstvenici proučavaju ovaj oblik raka izolirajući stanice limfoma iz pacijenta te ga uzgajaju u laboratoriju. 2000. godine znanstvenici s kolumbijskog Universidad de Antioquia, pokazali su da ekstrakt voća Graviole onemogućuje rast stanica limfoma koji se zovu U-937. No studije nisu provođene na ljudskim pacijentima.

Studija objavljena u časopisu Prehrana i rak (iz srpnja 2011.), pokazala je da ekstrakt ploda Graviole smanjuje proizvodnju EFR receptora i usporava rast ljudskih stanica raka dojke uzgojenih u epruvetama i primjenjenih na miševima. Ranija studija, objavljena u lipnju 1997. godine u Journal of Medicinal Chemistry, pokazala je slične rezultate u vezi stanica raka dojke koje su otporne na nekoliko vrsta konvencionalne kemoterapije.

Knjiga “Iscjeljujuća snaga prašumskog bilja”, govori o ljekovitosti Graviole

iscjeljujuca.snaga.prasumskog.biljaU svojoj knjizi “Iscjeljujuća snaga prašumskog bilja”, botaničarka Leslie Taylor navodi kako sjemenje i korjenje Graviole sadrži alkaloide sa neurotoksičnim svojstvima te savjetuje korištenje isključivo lišća Graviole koje ne sadrži štetne spojeve.  Lišće Graviole sadrži najveći broj acetogenina i najmanji broj alkaloida od svih dijelova stabla Graviole, tako da je konzumacija istih povoljna za organizam unutar preporučenih dnevnih doza koje podižu obrambene snage organizma. Trudnice i oboljeli od Parkinsonove bolesti ne smiju koristiti Graviolu. Osobe koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili imaju niski krvni tlak trebaju ga pratiti dok uzimaju Graviolu jer ona snižava krvni tlak i umiruje.

Za više informacija o korištenju Graviole te za narudžbu, možete se obratiti na broj mobitela +385977788108

Oglasi

Jedna misao o “Graviola izaziva Parkinsonovu bolest?

Komentari

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s