Lišće Graviole: terapijski učinak kod raka prostate

ISTRAŽIVANJA POKAZALA:
SINERGIJA FITOKEMIKALIJA LIŠĆA GRAVIOLE USPJEŠNO LIJEČI RAK PROSTATE

Rak prostate je najčešći rak muškaraca u zapadnoj Europi i sjevernoj Americi. U Hrvatskoj je najučestaliji rak pluća, a zbog promjene načina života i rak prostate mogao bi uskoro preuzeti primat. Tokom života od ove vrste raka oboli svaki šesti muškarac. Iako je rak prostate jedna je od najčešćih malignih bolesti muškoga spola, rjeđe je i uzrok smrti. Od ove bolesti najčešće obolijevaju stariji muškarci, no dobna se granica ipak pomaknula za čak 10 godina, tako da su sada na udaru i četrdesete godine.

Rano otkrivanje donosi gotovo stopostotno izlječenje, a Graviola, prema istraživanjima objavljenim od strane Oxford University Press, ima dokazani učinak na prevenciju i liječenje karcinoma prostate.

Kako prepoznati simptome raka prostate?

Nažalost, rak prostate najčešće nema simptome. On se razvija tijekom godina. Kada su simptomi postojani, tada je najčešće već kasno, rak se proširio. U tom slučaju simptomi su npr. pritisak na mjehur, učestalo, isprekidano i otežano mokrenje, praćeno s krvi u urinu, akutni zastoj urina, bolovi u kostima i dr. Kako bi se rak prostate što ranije otkrio, potrebno je redovito, tj. jednom godišnje odlaziti na preglede i odrediti koliko je PSA u krvi. Dobna granica za prvo kontroliranje PSA, koja je nekada bila 50 godina, pomaknuta je na 40 godina. Posebno se preporuča pregled onima koji su imali problema s raznim upalama prostate, upalama mjehura ili onima koji u obitelji imaju nekoga tko je bolovao od te zloćudne bolesti, dakle, mogući nasljedni faktor.

Nedavno je istraživanje o rakotvornim stanicama i učinku Graviole u borbi protiv istih, dokazalo kako lišće, plod i korijen ove vrijedne biljke posjeduje ne samo kemoterapijske, već i kemopreventivne učinke.

Osim toga, Graviola je korištena i u liječenju reumatizma, upala, dijabetesa, visokog tlaka, a znanstvenici su u istraživanju objavljenom od strane Oxford University Press, uspjeli i prikazati kako međuodnos  flavonoida, alakloida i acetogena u lišću Graviole pomaže u borbi protiv raka prostate, a izuzetno je važan faktor i u samoj prevenciji.

Graviola je iznimno bogata flavonoidima, organskim spojevima – snažnim antioksidansima, korisnim u odstranjivanju slobodnih radikala iz organizma. Osim toga obiluje i izokinolin alkaloidima i acetogenima iz porodice Annonacenoa, pri čemu obje supstance imaju antikancerogena, antitumorna i antiparazitna djelovanja.

Aktivni annonacenoa acetogeni dokazano su uspješni i u uništavanju rakotvornih stanica, čak i onih koje su do tad pokazivale otpornost na kemoterapijske lijekove.

Spomenuto istraživanje je prikazalo da povećanje količine flavonoida utječe i na  višestruku obogaćenost  rutinom i kvercetin-3-glukozidom (Q-3-G), poznatom po antioksidativnim svojstvima. Rutin je jedan od najvažnijih bioflavonoida; zaslužan je za jačanje kapilara, uklanjanje proširenih vena i smanjenje rizika od srčanih bolesti te smanjenje štetnog kolesterola. 

Ovim su nas istraživanjem znanstvenici doveli korak bliže razumijevanju važnosti povezanosti sastavnih spojeva Graviole (flavanoida, alakloida i acetogenina), te kako priroda interakcije među tim fitokemikalijama lišća Graviole, pogoduje određivanju doze u liječenju raka prostate (i naravno raka općenito) kako bi se postigle optimalne terapijske prednosti.

Autor članka: I.B., S.N.

Za više informacija o korištenju preparata od Graviole te za narudžbu, možete se obratiti na broj mobitela +385977788108

Oglasi

Jedna misao o “Lišće Graviole: terapijski učinak kod raka prostate

  1. Povratni ping: Podrži kampanju za rano otkrivanje raka testisa i prostate: “Za snažnog muškarca!” | Graviola čudesna biljka

Komentari

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s