Znanstveni pogled: Graviola prevenira i liječi rak prostate!

SINERGIJA MEĐU FLAVONOIDIMA I ACETOGENINIMA U LIŠĆU GRAVIOLE PRUŽA ZAŠTITU OD RAKA PROSTATE

graviola.rak.prostate.jpgZahvaljujući dobrim stranama današnjeg modernog doba, informacije o iznimnim učincima Graviole se sve brže šire među širom populacijom. Svakim novim istraživanjem, dodana je još jedna važna stavka na važan popis dobrobiti lišća Annone muricate, poznatije kao Graviola.

Svi znamo kako znanstvenici, posebno zadnjih nekoliko desetljeća, napominju važnost pravilne ishrane i kako je visok unos svježeg voća i povrća direktno povezan s manjim rizikom od kancerogenih oboljenja. Fitokemikalije, sastavni spojevi voća i povrća, biljaka općenito, dokazano pomažu organizmu u borbi protiv raka.

Fitokemikalijska složenost lišća Graviole može izrazito pozitivno utjecati na zdravlje, uključujući kemoterapijske i kemopreventivne učinke. Izoliranje ”najaktivnijeg dijela” ili pojedinih sastojaka može ne samo ugroziti terapeutsku učinkovitost nego i biti okidač za toksičnost, stoga je izuzetno važno očuvati prirodni sastav lišća.

Lišće Annone muricate, poznatije kao Graviola, bogato je flavonoidima, organskim spojevima, snažnim antioksidansima, korisnim u odstranjivanju slobodnih radikala iz organizma. Lišće Graviole je uz to iznimno bogato  i izokinolin alkaloidima i acetogenima iz porodice Annonaceoae, pri čemu obje supstance imaju  antikancerogena, antitumorna, i antiparazitna djelovanja.

graviola-premiumVažno je obratiti pažnju na  fitokemikalijsku sinergiju sastavnih dijelova lišća Graviole (GLE) u usporedbi s njegovim dijelovima, obogaćenim flavonoidima (FEF) i acetogenima (AEF). Usporedba količine flavonoida u FEF u odnosu na GLE, pokazala je sedmerostruku obogaćenost  rutinom (jedan od najvažnijih bioflavonoida; zaslužan je za jačanje kapilara, uklanjanje proširenih vena i smanjenje rizika od srčanih bolesti te smanjenje štetnog kolesterola) i trostruku obogaćenost kvercetin-3-glukozidom (Q-3-G), poznatom po antioksidativnim svojstvima.

In vivo farmakokinetika i in vitro apsorpcija kinetike flavonoida otkriva povećanu bioraspoloživost rutina u FEF, u odnosu na GLE. Međutim, GLE se pokazao kao učinkovitiji pri sprečavanju in vitro proliferacije raka prostate, vijabilnosti i klonogenog kapaciteta u odnosu na FEF.

U usporedbi s FEF, oralna primjena  100 mg  / kg tjelesne težine GLE pokazuje oko 1,2 puta veću učinkovitost u sprječavanju rasta tumora, kod ksenografta ljudskih tumora prostate, iako koncentracija rutina i Q-3-G nije u FEF. Nasuprot, AEF, unatoč tome što je superioran in vitro i in vivo, rezultirao je smrću miševa zbog toksičnosti.

Podaci iz spomenutog istraživanja pokazuju da je unatoč nižoj absorpciji i bioraspoloživosti rutina, maksimalna učinkovitost postignuta u slučaju GLE, koji se također sastoji od drugih fitokemikalijskih skupina, uključujući acetogenine koji čine ključan dio njegovog složenog prirodnog okruženja.

Dakle, ova studija ukazuje na vrednovanje prirode interakcija među fitokemikalijama lišća Graviole, za razvoj pogodne doze u liječenju raka prostate, kako bi se postigle optimalne terapijske prednosti.

Preuzeto od strane: Oxford University Press

Autor članka i prijevod: I.B.

Za više informacija o korištenju preparata od Graviole te za narudžbu, možete se obratiti na broj mobitela +385977788108

Oglasi

Komentari

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s