Znanstveni pogled: Graviola liječi karcinom dojke

ANTI-KANCEROGENI UČINAK ANNONE MURICATE (AMCE) NA STANIČNU LINIJU RAKA DOJKE

graviola-rak.dojke.jpg

Annona muricata Linn koja dolazi iz porodice Annonaceae posjeduje mnoge terapijske pogodnosti kao što je objavljeno u ranijim istraživanjima i bez iznenađenja, korištena je u mnogim kulturama za liječenje različitih bolesti uključujući glavobolje, nesanicu i reumatizam, čak i za liječenje raka. Međutim, Annona muricata Linn dobivena iz različitih kultivacijskih područja ne mora nužno imati iste terapijske učinke prema raku dojke (u odnosu na proizvodnju bioaktivnog spoja). U ovoj studiji procijenjeni su antiproliferativni i anti-kancerogeni učinci ekstrakta Annona muricata (AMCE) na stanične linije karcinoma dojke.

METODE: Ispitivanje devetnaest uzoraka Annone muricate iz različitih mjesta, bilo je određen MTT analizom na stanične linije karcinoma dojke (MCF-7, MDA-MB-231 i 4 T1), što je među njima pokazalo različitu snagu (IC50). Na osnovi IC50 profila iz protu-proliferativne analize, učinjene su dodatne analize, kao što su analiza staničnog ciklusa, Annexin V / FITC, AO / PI, migracija, invazija i ispitivanje zacjeljivanja rana, a izvršene su samo na utjecaju najsnažnijeg ekstrakta vodenih listova (B1 AMCE) na 4 T1 stanične linije karcinoma dojke kako bi se istražio njihov učinak protiv karcinoma. Zatim je provedena in vivo anti-kancerogena studija, u kojoj su miševi bili hranjeni ekstraktom nakon induciranja tumora. Na kraju eksperimenta provedena je histopatologija tumorskog dijela, razine tumorskog dušikovog oksida, razina tumorskog malondialdehida, klonogeni test, imunofenotipiranje T stanica i analiza profilom proteoma.

REZULTATI: Uzorci sirovog ekstrakta Annona muricate pokazali su različitu razinu citotoksičnosti prema staničnim linijama raka dojke. Odabrani B1 AMCE smanjio je veličinu i masu tumora, pokazao anti-metastatske značajke i inducirao apoptozu in vitro i in vivo od 4 T1 stanice. Osim tog je smanjio i razinu dušikovog oksida i malondialdehida u tumoru, a također je povećao razinu bijelih krvnih stanica, T-stanica i prirodnih populacija stanica ubojica.

ZAKLJUČAK: Rezultat sugerira da je B1 AMCE obećavajući kandidat za liječenje raka posebno kod karcinoma dojke i zaslužuje daljnje istraživanje kao alternativu konvencionalnim lijekovima, a istodobno je istaknut i izbor uzorka graviole koji igra značajnu ulogu u određivanju potencijalnog terapeutskog učinka graviole na rak.

Izaberite najbolju graviolu koja raste samonikla na svom prirodnom staništu, u amazonskoj prašumi- GRAVIOLA PREMIUM

Autor članka i prijevod: I. B.

Za više informacija o korištenju preparata od Graviole te za narudžbu, možete se obratiti na broj mobitela +385915805580

Oglasi

Komentari

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s